به گزارش خبرنگار انجمن صنفی شرکت های صنعت آب وفاضلاب به نقل از ایرنا "فیروز قاسمزاده" در گفتوگو با این رسانه، افزود: طرح آبرسانی غدیر خوزستان از سال ۱۳۸۸ مطرح شده که هدف اولیه آن تامین آب برای شهرهای آبادان، خرمشهر و شادگان بود، البته بعد از مدتی مقرر شد چند شهر دیگر به مجموع شهرهای برخوردار از طرح غدیر افزوده شده و اجرایی شود.
وی ادامه داد: اجرای طرح آبرسانی غدیر طرحی طولانیمدت شده بود که درگیر یک سری مسائل و مشکلات هم شده بود. زمانبر شدن طرح از یکسو و وابستگی آن به سدهای دز و کرخه از سوی دیگر سبب کند شدن این طرح بود.
سخنگوی صنعت آب گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم طرح میانمدت برای غدیر از سوی "علیاکبر محرابیان " وزیر نیرو مطرح شد تا با اجرای آن مشکلات طرح بلندمدت کاهش یابد.
قاسمزاده بیان کرد: در طرح غدیر مقرر است برای ۲۶ شهر و یک هزار و ۶۰۸ روستای استان خوزستان آبرسانی کند. این طرح حداکثر ۲۴ مترمکعب بر ثانیه میتواند آبرسانی داشته باشد که در عمل ۴۶۵ میلیون مترمکعب ظرفیت آبرسانی اتفاق خواهد افتاد.
وی خاطرنشان کرد: ویژگی این طرح آن است که برای ۴.۷ میلیون نفر از جمعیت استان خوزستان تامین آب خواهد داشت.
سخنگوی صنعت آب یکی دیگر از ویژگیهای طرح غدیر را تنوعبخشی به منابع تامین آب برشمرد و ادامه داد: با این تنوع سازی اگر حوضههای آبریز کرخه، دز و کارون با شرایط تغییر اقلیم دچار خشکسالی شوند، تامین آب مشکلی با تنوع لحاظ شده نخواهد داشت.
قاسمزاده گفت: در طرح میانمدت غدیر بخشی از آب با کیفیت از سد دز تامین خواهد شد. این طرح حدود ۵۰ درصد ارتقای کیفیت تامین آب را به همراه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: افق در نظر گرفتهشده برای طرح اولیه سال ۱۴۲۵ بود که باهدف زودتر اجراشدن طرح میانمدت از سوی وزیر نیرو مطرح شد. مشاوران طرح زمانی را برای اجرا در نظر گفتند که با موافقت وزیر روبرو نشد و درنهایت برنامه زمانبندی ۳۶ ماهه مطرح شد.
سخنگوی صنعت آب گفت: وزیر نیرو تاکید کردند با افزایش نوبتکاریها زمان اجرا کوتاهتر شود که درنهایت حدود ۱۰ ماه موافقت شد که اکنون ۸۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
قاسمزاده ادامه داد: اگر تجهیزات موردنیاز نصب شود، احتمال دارد ۲ هفته دیگر طرح مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
وی یکی از ویژگیهای طرح را استفاده کامل از تجهیزات ساخت داخل برشمرد و خاطرنشان ساخت: هیچ تجهیز خارجی در طرح آبرسانی غدیر مورداستفاده قرار نگرفته است.این طرح حدود ۹۰ درصد آبی که قرار بود تا افق ۱۴۲۵ تامین شود را تامین خواهد کرد.
سخنگوی صنعت آب اظهار داشت: از ۲۴ مترمکعب بر ثانیه تامین آب طرح ۲۱ مترمکعب بر ثانیه به شرب اختصاص دارد و بقیه به بخش صنعت تخصیص خواهد یافت.
قاسمزاده با بیان اینکه با اجرای طرح میانمدت غدیر خشکسالی از خوزستان برطرف خواهد شد، افزود: این طرح با تنوعی که در منابع تامین آب دارد کمآبی را برطرف خواهد ساخت.
وی خاطرنشان کرد: انتظار میرود با بهرهبرداری از طرح غدیر ازنظر کمی و کیفی مشکل آب خوزستان برطرف شود. این طرح ازنظر هزینه و زمان بهشدت کاهش دارد و تجهیزات مورداستفاده هم ساخت داخل است.
انتهای پیام/