به گزارش خبرنگار انجمن صنفی شرکت های صنعت آب وفاضلاب کشور به نقل ازایسنا، با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ۲۵ مرکز نوآوری در حوزه آب و خشکسالی شکل گرفت تا فضا برای ورود خلاقیتها و ایدههای کاربردی به این صنعت فراهم شود؛ ایدههایی که میتوانند پاسخی باشند به چالشهای این حوزه.
بسیاری دره سیلیکون آمریکا را نماد مدرنترین مرکز نوآوری دنیا میدانند. نخستین جایی که روند همکاری کارآفرینان در آن کلید خورد و الگویی شد برای دیگر کشورها که به این حوزه ورود کنند. در ایران نیز در یک جهش بیسابقه و با تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان یکی از پیشتازان توسعه زیستبوم فناوری و نوآوری، این مراکز با سرعت بالایی در نقاط مختلف کشور شکل گرفتند و رشد کردند. مراکز نوآوری ایجاد شدند تا روند تزریق نوآوریها و ایدههای نو به عرصههای فناورانه سرعت گیرد و با شتاب منطقی به پیش براند. یکی از صنایعی که نیازمند به کارگیری نوآوریها است، صنعت آب و خشکسالی است. حوزهای که با استفاده از فناوریهای نوین در مسیر توسعه یافتگی قرار میگیرد و درصدد رفع چالشهای موجود برمیآید.
مراکز نوآوری شامل تیمهایی از افراد و سایتهایی هستند که بهعنوان قطب فناوری و نوآوری شناخته میشوند و هدف آنها ایجاد زیستبومی از استارتآپها، شتابدهندهها، سرمایهگذاران، فروشندگان و موسسات آکادمیک و دانشگاهی است که قطبهای نوآوری را ایجاد میکنند.
کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز با حمایت از شکل گیری ۲۵ مرکز نوآوری در این حوزه در تلاش است تا مسیر ورود نوآوریها به این صنعت را تسهیل کند.
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، پارک علم و فناوری هرمزگان، مجتمع آموزش عالی کشاورزی و دامپروری تربت جام، دانشگاه فردوسی مشهد، شهرداری تهران، چند شرکت دانش بنیان، دانشگاه فسا، دانشگاه دامغان، دانشگاه صنعتی قم و دانشگاه صنعتی ارومیه از جمله این مراکز هستند. همچنین دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان، دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) نوشهر، دانشگاه خلیج فارس، پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری در شهرستان بروجن، مرکز آموزش عالی کاشمر، دانشگاه شهید چمران اهواز، پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان، پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در دانشگاه پیام نور واحد هشترود، پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در دانشگاه پیام نور واحد عجب شیر، پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در دانشگاه پیام نور واحد ملکان، دانشگاه یزد، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان نیز در این لیست قرار گرفتهاند.
انتهای پیام/