اخبار

برای تامین آب شرب امسال نگرانی کمتری وجود دارد

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

تقی زاده خامسی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا وزارت نیرو در گفت و گو با خبرنگار انجمن صنفی شزکت های صنعت آب وفاضلاب کشور بیان کرد: کشور ایران  به دلیل قرار گرفتن بخش های زیادی از آن در مناطق خشک و نیمه خشک و از سوی دیگر عواملی همچون افزایش جمعیت ، ناموزون بودن زمان و مکان های بارندگی ،ضرورت ارتقای سطح بهداشت و رفاه اجتماعی و حفاظت از اکو سیستم ها تقاضای آب را روز به روز بیشتر می کند.

طبق نظر کارشناسان بخش آب ،سال‌های طولانی‌تر خشکسالی توامان با سال‌های‌ تر همراه با سیلاب‌های ویران‌گر را برای کشورمان به همراه داشته و خواهد داشت.

به عنوان مثال همزمان با تغییر اقلیم، دو سال ترسالی همراه با سیلاب‌های ویران کننده در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ در کشور حاکم بود  که سیلاب‌های آن خسارت‌های سنگینی را برجای گذاشتند، اما از ابتدای مهر ۱۳۹۹ تا آخر شهریور۱۴۰۰ به دلیل وضعیت بارش‌ها، در مجموع سالی خشک برای کشورمان رقم خورد

بر این اساس تقی زاده خامسی معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا وزارت نیرو گفت: آب در مخازن ۱۹۹ سد ملی کشور به حداقل رسیده و نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است، که اگر سیل و بارندگی‌های سال‌های ۹۸ و ۹۹ نبود، موجودی مخازن سد‌ها بسیار کمتر از این بود.

وی ادامه داد: پاییز امسال طبق گفته سازمان هواشناسی خشک و زمستان را نرمال و زیر نرمال  پیش بینی شده است.که هرچند پیش بینی بیش از یک ماه 50 درصد قابل اطمینان است.

تقی زاده خامسی اظهار داشت :برای تامین آب شرب نگرانی کمتر است اما در مناطق جنوبی کشور اگر با کشت محصولاتی چون چغندر و کلزا ومحصولات پر آب گرفته نشود در کارون و کرخه شوری آب افزایش جدی خواهد داشت.

به گفته معاون آب و آبفای وزیر نیرو، خوشبختانه کارگروه سازگاری با کم آبی استان به ریاست استاندار این نوع کشت‌ها را ممنوع اعلام کرده، ولی جلوگیری از آن مستلزم یک همت عمومی در سطح استان است.

او تصریح کرد:علت شوری، ورود زه‌آب‌های نیشکر، برنج و پساب‌های صنعتی در طول پیمودن بیش از ۳۵۰ کیلومتر آب خروجی از سد‌ها در مسیر رودخانه و کانال‌های روباز است و علت نرسیدن آب به پایین دست، برداشت‌های غیرقانونی آب در این مسیر است.

تقی زاده خامسی ادامه داد: سال سختی در پیش است به لطف پروردگار و همراهی و یکپارچگی بدون بخشی‌نگری همه ذینفعان در جهت اجرای دقیق برنامه منابع و مصارف آب در حوضه‌های آبریز ایران نیازمند هستیم.

 

انتهای پیام/

 

 

Search