به گزارش خبرنگار انجمن صنفی شزکت های صنعت آب وفاضلاب به نقل از ایرنا «عبدالله فاضلی فارسانی » دیروز (جمعه) در گفتوگو با این رسانه افزود: امسال علاوه بر انسداد این تعداد چاه باید تعداد ۲۰ هزار دستگاه کنتور هوشمند حجمی بر روی چاههای مجاز نصب شود تا بتوان به احیای منابع آب زیرزمینی کمک کرد.
وی ادامهداد: با وجود تصویب اعتباری برابر یکهزار و ۷۹۱ میلیارد تومان در ۶ سال اخیر، در سالهای گذشته اعتباری برابر ۸۵۷ میلیارد تومان (۴۸ درصد از اعتبارات مصوب) به طرح تخصیص داده شده است.
معاون حفاظت، بهرهبرداری و امور اجتماعی حوضه آبریز فلات مرکزی خاطرنشانکرد: مقایسه مبلغ تخصیصیافته و اعتبارات مورد نیاز نیز نشاندهنده تحقق حدود ۱۰ درصد نیاز است، بنابراین تحقق اهداف موردنیاز با رویه کنونی تخصیص اعتبارات امکانپذیر نخواهد بود.
فاضلی فارسانی اضافهکرد: درطرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی کشور در برنامه ششم توسعه و سالهای بعد پیشبینی شده است که در مجموع ۱۲۵ هزار و ۲۱۷ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شود که تا پایان پارسال ۶۴ هزار و ۹۹۹ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده است.
وی، تعداد چاههایی که در سالهای بعد از برنامه ششم توسعه باید تعیین تکلیف و مسدود شوند را ۱۴۱ هزار و ۶۲۶ حلقه برشمرد و گفت: اختصاص اعتبارات مورد نیاز این طرح کمک شایانی در احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرمینی کشور خواهد داشت.
این مقام مسوول افزود: همچنین در این طرح پیشبینی نصب کنتورهوشمند حجمی به میزان ۱۰۷ هزار و ۴۱۶ عدد شده که تا پایان پارسال ۴۴ هزار و ۴۳۰ کنتور هوشمند نصب شده است و امسال باید ۲۰ هزار کنتور هوشمند حجمی بر روی چاههای مجاز نصب شود.
فاضلیفارسانی خاطرنشانکرد: یکی از موارد مهم در طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب، اصلاح پروانههای بهرهبردای است که پیشبینی شده در سالهای برنامه ششم توسعه ۱۰۷ هزار و ۴۱۶ پروانه اصلاح شود که تا پایان پارسال ۲۲۲ هزار و ۶۰۹ پروانه اصلاح شده و امسال نیز باید ۹۳ هزار و ۴۹۸ پروانه اصلاح شود که به نظر با کمبود اعتبارات اهداف محقق نشوند.
وی، تعدیل پروانههای بهرهبرداری را نیز از جمله اهداف طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب برشمرد که پیش بینی برای سالهای برنامه ششم توسعه ۸۲۱ هزار و ۲۷۲ مورد بود و تا پایان پارسال ۹۲ هزار و ۶۲۵ مورد محقق شده است.
معاون حفاظت، بهرهبرداری و امور اجتماعی حوضه آبریز فلات مرکزی گفت: تعدیل ۸۵ هزار پروانه بهرهبرداری تا پایان امسال و ۹۱ هزار و ۶۳۹ پروانه نیز برای سالهای آتی در نظر گرفته شده است.
فاضلی فارسانی ادامهداد: یکی از موارد مهم طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی کشور در برنامه ششم توسعه و سالهای بعد از آن، تعیین تکلیف چاههای حفر شده قبل از سال ۱۳۸۵ است که پیشبینی برای سالهای برنامه ششم ۶۲۱ هزار و ۱۰۳ مورد بود که تا پایان پارسال فقط ۹ هزار و ۳۴۱مورد انجام شده است.
وی بیانداشت: قرار است تا پایان امسال ۲۵ هزار حلقه چاه و در سالهای بعد از برنامه ششم نیز ۶۹ هزار و ۲۸۰ مورد تعیین تکلیف شود.
به گزارش ایرنا، فاضلی فارسانی پیشتر گفته بود: طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آبزیرزمینی در سال ۱۳۹۳ تصویب و از همان سال، اجرای آن شروع شد که البته محدودیتهای موجود در کشور نشان میدهد امکان تحقق همه اهداف پیشبینی شده با این روند فراهم نیست.
انتهای پیام/