اخبار

ضربه مهلک بدمصرف‌ها به منابع آب پایتخت/ مصرف فراتر از الگوی آب شرب به 81 میلیارد لیتر رسید

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

به گزارش خبرنگار انجمن صنفی شرکت های صنعت آب وفاضلاب  به نقل از فارس، در سال‌های اخیر بارها شاهد استفاده از واژه الگوی مصرف در مسئله حامل‌های انرژی بودیم. بر این اساس انواع خدمات دریافتی در واحدهای مسکونی از جمله آب نیز در قالب یک الگوی تعیین شده بر اساس فرهنگ زندگی و شرایط هر منطقه تعیین می‌شود. برای مثال در بخش آب شرب، مصرف یک خانواده تهرانی اگر در طول یک ماه از 14 هزار لیتر تجاوز نکند، این خانواده الگوی مصرف بخش آب طی یک ماه را رعایت کرده‌ است.

از سوی دیگر اگر خانواده مذکور بین 14 هزار لیتر تا 28 هزار لیتر در طول یک‌ماه مصرف آب داشته باشد، در سیستم آب و فاضلاب استان تهران به عنوان یک مشترک پرمصرف شناسایی می‌شود و همچنین اگر همین خانواده بیش از 28 هزار لیتر معادل 127 بشکه 220 لیتری مصرف کند به عنوان یک خانواده و مشترک بد مصرف تلقی خواهد شد.

بر اساس آمار شرکت آب و فاضلاب تهران، طی 6 ماهه ابتدایی سال 1401، از 3 میلیون و 554 هزار 80 مشترک آب تهران، یک میلیون و 322 هزار 75 مشترک کمتر از الگوی مصرف از آب استفاده کرده‌اند.

دو میلیون و 82 هزار 894 مشترک نیز جزء مشترکان پرمصرف تلقی شده و 149 هزار 111 مشترک نیز جزء بد مصرف ها بوده‌اند.

*پرمصرف‌ها و بد مصرف‌های تهرانی آبی معادل آب 32000 استخر المپیک را در 6 ماه هدر دادند

بر این اساس میزان مصرف آب فراتر از الگوی مشترکان پر مصرف در شهر تهران به عدد 81 میلیارد و 101 میلیون و 124 هزار لیتر می‌رسد که از این عدد مصرف 61 میلیارد و 899 میلیون و 672 هزار لیتر مربوط به مصرف فراتر از الگوی مشترکان پرمصرف بوده و 19 میلیارد و 201 میلیون و 452 هزار لیتر نیز مرتبط با مصرف فراتر از الگوی مشترکان بد مصرف است.

برای بدست آوردن درکی از میزان آبی که توسط پرمصرف‌ها و بدمصرف‌ها فراتر از الگوی تعیین شده مصرف می‌شود، خوب است بدانیم، 81 میلیارد و 101 میلیون و 124 هزار لیتر معادل آب موجود در 32 هزار 440 استخر شنای مسابقات المپیک است.

*23 درصد آب تهران به دلیل رفتار نامناسب بدمصرف‌ها هدر می‌رود

در همین راستا، محمد پورحمید کارشناس آب در گفت‌وگو با خبرنگار فارس ضمن اشاره به ضربه مصرف فراتر از الگوی مشترکان پرمصرف و بد مصرف به منابع آبی کشور گفت: در شش ماه ابتدایی سال 1401، مجموعا 359 میلیارد و 433 میلیون و 688 هزار لیتر آب در شهر تهران توزیع شده است که از این میزان بیش از 81 میلیارد لیتر جزو مصرف فراتر از الگو است.

این کارشناس حوزه آب تاکید کرد: وقتی 23 درصد از مصرف کل مشترکان تهرانی جزؤ مصارف فراتر از الگو است، یعنی ظرفیت صرفه‌جویی معادل 23 درصد در شهر تهران وجود دارد.

به گزارش فارس، بر اساس آخرین اطلاعات از منابع آبی شهر تهران، هم اکنون سدهای 5گانه ماملو، امیرکبیر، لار، طالقان و لتیان مجموعا کمتر از 350 میلیارد لیتر آب ذخیره دارند. بر این مبنا در صورتی که مشترکان پرمصرف و بدمصرف‌ها در رفتار خود تجدید نظر نکرده و همچنان به مصرف زیاد آب اقدام کنند، در بهترین حالت 23 درصد از حیاتی‌ترین ذخایر آبی تهران معادل 80.5 میلیارد متر مکعب بار دیگر هدر می‌رود.

*راهکاری مهم برای صرفه‌جویی در مصرف آب

در همین راستا، یکی از آب‌بَرترین بخش‌های مصرف خانگی، استحمام است. شیرهای این بخش بسته به تکنولوژی به‌کار رفته در آنها به شیرهای دومحوره، اهرمی و چشمی تقسیم می‌شود که توسط شلنگ یا علمک به سردوش ثابت یا متحرک متصل است. میزان آب خروجی شیرها و سردوش به عواملی از جمله فشار آب، وجود ابزارهای کاهنده مصرف، استاندارد بودن سردوش و مدت زمان استفاده فرد بستگی دارد.

اگر تعداد افراد یک خانوار را چهار نفر و میانگین زمان استحمام را 10 دقیقه در نظر بگیریم، در  صورتی که دوش از نوع معمولی و قدیمی باشد، غیر از فاکتورهای دوری و نزدیکی به آبگرمکن و شوفاژخانه و رفتار و عادات فردی، هر فرد برای هر نوبت استحمام حدود 200 لیتر آب مصرف می‌کند.

بر این اساس، تنها با نصب یک سردوش ثابت یا متحرک با خروجی استاندارد و توصیه‌شده در مبحث 16 مقررات ملی ساختمان 20 لیتر آب خروجی دوش به 9 لیتر در دقیقه کاهش می‌یابد و جمعا میزان مصرف آب، برابر با 90 لیتر می‌شود؛ یعنی زمینه 50درصد کاهش در بخش استحمام یک نفر مهیا می‌شود.

در صورت مدیریت زمان استحمام و کاهش زمان استفاده از سر دوش حتی معمولی و غیراستاندارد به مدت حداقل دو دقیقه در ماه‌های با درجه حرارت متعادل، مقادیر صرفه‌جویی  به شرح زیر است:

در نتیجه با تنها دو دقیقه کاهش زمان استحمام حدود 25درصد از مصرف آب کاسته می‌شود یعنی حدود 160 لیتر آب (320 بطری آب معدنی نیم لیتری) برای چهار نفر در روز است.

به گزارش فارس، گذر از خشکترین مهرماه در طول 55 سال گذشته بار دیگر آب را به عنوان مهمترین نیاز کشور مطرح کرده و بی‌توجهی به مصرف این مایع حیات به خسارات جبران ناپذیری معطوف می‌شود.

پایان پیام/

Search